Impotens – Hur man behandlar erektilproblem

Impotens - Hur man behandlar erektilproblem erektil dysfunktion

Impotens – Hur man behandlar erektilproblem, eller erektil dysfunktion som det också benämns, kan drabba vem som helst, ung som gammal. Mer än hälften av de som drabbas är dock i ålder mellan 40 och 70. Det är dock inte alls ett åldersrelaterat problem utan anledning till att äldre män drabbas i större utsträckning än yngre har snarare att göra med att med åldern ökar risken för andra sjukdomar som i sin tur kan ligga till grund för erektionsproblem och impotens.

Impotens – Hur man behandlar erektilproblem

Vanliga orsaker till impotens och erektionsproblem

  • Livssituation – En vanlig orsak till impotens kan vara på grund av hur den nuvarande livssituationen för den drabbade ser ut. Relationsproblem, otur i kärlek eller osäkerhet i ett nytt förhållande kan exempelvis vara bakomliggande orsaker till impotens. Ekonomiska bekymmer och sorg i kombination med strass är andra faktorer som också påverkar ens tillvaro och livssituation.
  • Ålder – En persons förmåga att få erektion kan precis som andra funktioner i kroppen påverkas av åldrande. Läkemedel för andra sjukdomar som kommer i hög ålder kan även de påverka en persons förmåga att få erektion.
  • Alkohol och rökning – Alkoholkonsumtion har en bevisat negativ effekt på mannens förmåga att uppnå erektion. Vid missbruk av alkohol tar även levern skada, vilket på sikt kan ge upphov till hormonella störningar som kan försämra erektionsförmågan ytterligare. När det kommer till rökning så blir förmågan att få erektion väsentligt sämre som en direkt följd av att nikotinet som finns i cigaretter drar ihop blodkärlen och på så vis förhindrar erektionen att äga rum.

 

Impotens – Behandling

Det vanligaste läkemedlet med potenshöjande effekt kommer i form av tablett, men injektioner och salva är också vanligt förekommande. Men behandling av impotens kan ske på många olika sätt då impotens inte bara är en sjukdom som har med penis att göra, exempelvis genom samtal och rådgivning.

 

Impotens – Alternativa behandlingsmetoder

Förutom de traditionella behandlingsmetoderna mot impotens finns även alternativa behandlingsmetoder som många uppger haft positiv effekt på deras erektionsförmåga. Hypnoterapi är till exempel ett exempel på en alternativ behandlingsmetod som många uppger fungerar.

Det finns två typer av RCT – studier om effekten av hypnos på den sexuella funktionen. Båda studierna är utförda på patienter utan känd organisk underliggande orsak till impotens och man fann att hypnos var säkerställt mer effektivt än placebo i tablettform. Dessa båda studier är utförda av samma forskningsgrupp och man skulle gott önska sig fler studier, från andra forskningsgrupper, för att kunna bekräfta fynden.

Akupunktur mot impotens

Behandling af impotens, rejsningsbesvær og Erektil Dysfunktion.

Olika typer av akupunktur har testats på patienter med nedsatta sexuella funktioner. I en studie fick nio patienter akupunktur två gånger i veckan under en bestämd tidsperiod. Förbättringar kunde, efter avslutad behandling, noteras hos patienterna som deltog i undersökningen.

När impotensen är borta

För de allra flesta är det en otroligt stor lättnad när erektionen väl fungerar igen och impotensen är borta. Om impotensen har varit ihållande under en längre period kan det därför vara sunt att man för en transparent dialog med sin partner och tar det lugnt i början när man väl ska börja inleda mer intima relationer på nytt efter en längre period utan närkontakt.

Prova all naturlig örtmedicin för impotens erektil dysfunktion

Semaxin är ett högkvalitativt kosttillskott med ingredienser som stöder manlig fertilitet och potens. Förbättrar effektivt kvaliteten på sperma och bidrar till att upprätthålla manlig sexuell funktion. Effekterna är verkligen överraskande! Ta reda på hur det fungerar! Impotens - Hur man behandlar erektilproblem erektil dysfunktion

60 kapslar / 720 mg
Semaxin är ett kosttillskott med flera ingredienser som stärker erektionen och bidrar till ökad spermiproduktion. Det hjälper till att upprätthålla rätt nivå av testosteron i blodet, stimulerar sexuell lust och prestanda samt bidrar till rätt spermatogenes. Det hjälper också till att upprätthålla korrekt fertilitet och reproduktionsfunktioner samt stimulerar spermier.

Semaxin är en kombination av 12 noggrant utvalda ingredienser med bevisad klinisk effekt. Kombinationen i produken består av växtextrakt, vitaminer, mineraler, aminosyror och antioxidanter har resulterat i en effektiv kosttillskott.

Ingredienserna i Semaxin stödjer processen av spermatogenesen och ökar spermiernas rörlighet. Förbättrar sperma kvalitet, ökar nivåerna av antioxidanter och hämmar oxidativ stress vilket kan minska testosteron och minska funktion av testiklarna. Semaxin innefattar en komposition som främjar fertilitet och dessutom återger en sexuell funktion.