Hur man förhindrar Alzheimers sjukdom

Hur man förhindrar Alzheimers sjukdom

Alzheimers sjukdom är en progressiv sjukdom som får hjärnceller att slösa bort (degenereras) och dö. Alzheimers sjukdom är den vanligaste orsaken till demens – en kontinuerlig nedgång i tänkande, beteendemässiga och sociala färdigheter som stör människans förmåga att fungera självständigt.

De tidiga tecknen på sjukdomen kan vara att glömma de senaste händelserna eller konversationerna. När sjukdomen fortskrider kommer en person med Alzheimers sjukdom att utveckla allvarligt minnesnedsättning och förlora förmågan att utföra vardagliga uppgifter.

Nuvarande mediciner mot Alzheimers sjukdom kan tillfälligt förbättra symtomen eller sänka nedgångstakten. Dessa behandlingar kan ibland hjälpa människor med Alzheimers sjukdom att maximera funktionen och upprätthålla oberoende en tid. Olika program och tjänster kan hjälpa människor med Alzheimers sjukdom och deras vårdgivare.

Det finns ingen behandling som botar Alzheimers sjukdom eller förändrar sjukdomsprocessen i hjärnan. I avancerade stadier av sjukdomen resulterar komplikationer från allvarlig förlust av hjärnfunktion – såsom uttorkning, undernäring eller infektion – i deat

Symptom & sjukdomsfaser vid Alzheimers sjukdom

Minnesförlust är det viktigaste symptomet på Alzheimers sjukdom. Ett tidigt tecken på sjukdomen är vanligtvis svårt att komma ihåg de senaste händelserna eller konversationerna. När sjukdomen fortskrider försämras minnesnedsättningen och andra symtom utvecklas.

Först kan en person med Alzheimers sjukdom vara medveten om att ha svårt att komma ihåg saker och organisera tankar. En familjemedlem eller vän kan vara mer benägna att märka hur symtomen förvärras.

Hjärnförändringar associerade med Alzheimers sjukdom leder till växande problem med:

Minnesförlust – Symptomen

Alla har enstaka minnesförluster. Det är normalt att tappa koll på var du lägger dina nycklar eller glömmer namnet på en bekant. Men minnesförlusten i samband med Alzheimers sjukdom kvarstår och förvärras, vilket påverkar förmågan att fungera på jobbet eller hemma.

Hur man förhindrar Alzheimers sjukdom

Upprepa uttalanden och frågor om och om igen
Glöm konversationer, möten eller händelser och kom inte ihåg dem senare
Rutinmässigt förlägga ägodelar, ofta placera dem på ologiska platser
Gå vilse på bekanta platser
Glöm så småningom namnen på familjemedlemmar och vardagliga föremål
Har problem med att hitta rätt ord för att identifiera objekt, uttrycka tankar eller delta i konversationer

Orsaker

Forskare tror att för de flesta människor orsakas Alzheimers sjukdom av en kombination av genetiska faktorer, livsstils- och miljöfaktorer som påverkar hjärnan över tiden.

Mindre än 1 procent av tiden orsakas Alzheimers av specifika genetiska förändringar som i princip garanterar att en person utvecklar sjukdomen. Dessa sällsynta händelser leder vanligtvis till sjukdomsutbrott i medelåldern.

De exakta orsakerna till Alzheimers sjukdom är inte helt förstådda, men kärnan är problem med hjärnproteiner som inte fungerar normalt, stör hjärnceller (neuroner) och släpper loss en serie giftiga händelser. Neuroner skadas, förlorar kopplingar till varandra och dör så småningom.

Skadorna börjar oftast i hjärnregionen som styr minnet, men processen börjar år före de första symptomen. Förlusten av nervceller sprids i ett något förutsägbart mönster till andra hjärnregioner. I slutet av sjukdomen har hjärnan krympt betydligt.

Hur man förhindrar Alzheimers sjukdom

Minnesförlust slår verkligen hem. Det är både sorgligt och ensamt – att säga ingenting om produktivitetsminskningen på jobbet och effekterna på familj och vänner.
Hjärnpiller är den naturliga örtmedicinen som alla pratar om.

BrainPill utformades för att ta itu med det, med en serie kliniskt studerade naturliga nootropics som hjälper klienter:

Hur man förhindrar Alzheimers sjukdom

Öka minnet
Öka kognitiva färdigheter
Få snabbare återkallelse av fakta
Fokusera bättre
Förbättra hjärnkraften
Utför under tryck
Ha bättre färdigheter för problemlösning
Eliminera hjärndimma och mer

Prova Brain Pill för att förbättra ditt minne och för att förhindra Alzheimers sjukdom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*