Hur man behandlar en förlust av libido hos kvinnor

Hur man behandlar en förlust av libido hos kvinnor

Kvinnor kan uppleva låg libido eller minskad sexlust under vissa perioder av sitt liv. Hur behandlar man förlust av libido hos kvinnor?

Libido definieras som en persons totala sexuella drivkraft eller önskan om sexuell aktivitet. Låg libido hos kvinnor och låg libido hos män har några liknande rötter, tillsammans med vissa könsspecifika också.

Hur man behandlar låg libido hos kvinnor

För män är det faktiskt helt normalt att man gradvis minskar libido när man blir äldre. Varje man är annorlunda, men de flesta män tenderar att ha en viss sexuell lust i 60-70-talet. Om åldrande inte är roten till libido-sänkning kan en person vara deprimerad eller uppleva för mycket stress.

När det gäller en låg sexlust hos kvinnor kan det finnas många anledningar. Enligt sex psykologer Sheryl Kingsberg, doktorsexamen, “Kvinnors sexualitet tenderar att vara mångfacetterad och ganska komplex.”

De vanligaste orsakerna till låg libido hos kvinnor.

Som det är fallet med män kan brist på önskan hos kvinnor vara antingen fysiskt eller mentalt. Men fysiska orsaker är ganska ovanliga.

Fysiska orsaker.

Anemi, vilket är ganska vanligt hos kvinnor på grund av järnförlust under perioder.
Alkoholism.
Drogmissbruk.
Större sjukdomar, såsom diabetes.
Post-baby “kallare”, en term som vi har myntat för förlust av libido som ofta händer efter förlossningen. Det är nästan säkert kopplat till hormonella förändringar som inträffar just nu, men detta har ännu inte bevisats.
Receptbelagda läkemedel, särskilt lugnande medel.
Hyperprolaktinemi – en sällsynt sjukdom där hypofysen är överaktiv.
Andra hormonavvikelser.
Vad är rätt behandling för låg libido hos kvinnor?

Ett vanligt behandlingsalternativ är FDA-godkänt piller flibanserin (Addyi). Detta läkemedel har visat sig öka sexlusten hos kvinnor med låg sexuell lust.

Drogen är dock inte för alla; Biverkningar inkluderar hypotoni (lågt blodtryck), svimning och yrsel.

Livsstilsförändringar är faktiskt rätt behandling för låg libido hos kvinnor. Dessa inkluderar:

Regelbunden utbildning.
Sätt av tid för intimitet.
Sexuella experiment (såsom olika positioner, rollspel eller sexleksaker).
Undvik ämnen som påverkar sexuell lust, såsom tobak och alkohol.
Öva på stressavlastande tekniker, såsom mindfulness-baserade interventioner.
För att få mer tillfredsställande resultat måste du överväga att ta ett tillägg. Vårt förslag är Femin Plus.

Hur man behandlar förlust av libido hos kvinnor

Femin Plus är en effektiv produkt som stimulerar libido hos kvinnor och har en fördelaktig effekt på att förbättra den allmänna hälsan hos alla kvinnor. Produkten består av högkvalitativa ingredienser som hanterar det hormonella systemet. Hur man behandlar en förlust av libido hos kvinnor

Att använda produkten ökar definitivt lusten för sex, säkerställer upphetsning, minskar effektivt vaginal torrhet och minskar humörsvängningar under menstruationsperioden.